Primer col·laborador d'AMESS: Éric Cabrera Esteban


Entrevistem a Éric, primer col·laborador d'AMESS, cursant magisteri a la Universitat de Barcelona. Què t'han ensenyat els teus alumnes? Aprenc diàriament d'ells, especialment sobre la condició humana, sobre els valors i la importància d'una bona educació per el desenvolupament d'una societat més justa. Què és un mestre? Algú convençut en mostrar als seus alumnes el que poden arribar a ser.

Quina relació han de tenir mestres i pares? Harmoniosa i cooperativa si bé pares i mestres no tenen per què anar necessàriament a l'uníson: està bé que els nens entenguin que existeixen desavinences i que crèixer implica també saber moure's de forma adequada en els diversos àmbits i afrontar problemes.

Aquesta harmonia és ben difícil de aconseguir a casa.... Em sembla poc realista fer creure als fills que els pares estan d'acord entre ells en tot, o que fills i pares també sempre estaran d'acord: és millor que entenguin que els problemes i conflictes es gestionen i que en realitat, és molt més important estimar-se que entendre's en tot.

Quina és la relació entre la Salut i l'Educació? L'Educació té molt a dir en tant que pot fomentar valors saludables, pot promoure la salut, fomentar la diversitat i la inclusió, lluitar contra l'estigma i ensenyar als alumnes que una societat més justa és possible.

Què opines de les associacions com AMESS? Associacions com AMESS, sense ànim de lucre i amb una vocació social i de la salut són imprescindibles pel foment d'una societat justa i moderna, amb una economia cooperativa on els valors humans i ecològics prevalguin per sobre de qualsevol altre interès.

Com és que has decidit col·laborar amb AMESS? Em sento identificat amb els valors de l'associació de ser una entitat sense ànim de lucre responsable i transparent que treballa amb col·lectius vulnerables o en risc d'exclusió social buscant empoderar-los. Crec que educant des de la Salut i l'Esport es pot fer una gran tasca, una tasca necessària per una millor societat.


Entrades recents
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.